Mr. J. C. (Chris) van der Tak

C. vd Tak
Mr. J.C. van der Tak is advocaat sinds 1980. Voordat hij zijn rechtenstudie aanving, was hij een aantal jaren werkzaam in diverse commerciële functies. In 1971  heeft hij de rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit van Leiden aangevangen. Tijdens zijn studie werkte hij vanaf 1975 een aantal jaren voor een grote financiële instelling. Hij vervulde daar de functie van adjunct-secretaris van de raad van bestuur.

Na zijn afstuderen heeft mr. Van der Tak zich gericht op de advocatuur. Eind 1979 startte hij in Bergen op Zoom bij het toenmalige advocatenkantoor van mr. Lap.

Vanaf 1982 runde hij een tiental jaren als zelfstandig advocaat een kantoor waar drie andere advocaten bij hem werkzaam waren. De afgelopen twintig jaar was hij managing partner op een middelgroot regionaal advocatenkantoor. Medio 2011 startte hij Markiezaat Advocatuur op.

Mr. Van der Tak, die een fellowship heeft behaald aan de Grotius Academie, heeft zich met name gespecialiseerd in de ondernemingpraktijk. Het adviseren en begeleiden bij overnames van ondernemingen in de MKB sector, alsmede de herstructurering van ondernemingen al dan niet in het kader van faillissement situaties, behoren tot zijn praktijk. Hij is tevens gespecialiseerd in het faillissementsrecht en is lid van INSOLAD, de specialistenvereniging van advocaten die werkzaam zijn op het terrein van het insolventierecht.

Naast de advocatenpraktijk vervulde Mr. Van der Tak vele bestuursfuncties en was hij bij diverse maatschappelijk georiënteerde organisaties als toezichthouder betrokken.

Mr. J. C. (Chris) van der Tak
Geboren te: Soest
Afgestudeerd: 1978, Rijksuniversiteit Leiden
Advocaat sinds: 1980
Lidmaatschappen: Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

T 0164- 2543 14
M 06 53 47 37 97
E c.vandertak@markiezaatadvocaten.nl